Yoga lessen


Yoga lessen in onze studio

Welke lessen vind je bij ons?   We nemen je even mee in de geschiedenis  van yoga om je een beetje wegwijs te maken in het yoga aanbod.  Yoga is al duizenden  jaren oud en ontstond in India.  Daar begon het ooit als een training voor de geest “de mind” (mindfulness) Later kwamen daar pas alle fysieke houdingen bij.  De oorspronkelijke yoga (hatha yoga) is de basis voor onze modernere “westerse” yogavormen.  Dus eigenlijk is elke stijl van yoga Hatha yoga , alleen in een ander jasje. Dus ook Hot yoga is een hatha yoga vorm. Er is dus altijd een yoga stijl die bij jou past. Wij adviseren je graag.  We raden je aan om verschillende yoga lessen (stijlen) uit te proberen om zo zelf te ervaren welke les bij jou past.

De lessen die gegeven worden zijn o.a.
  • Easy flow yoga; yoga houdingen worden in een serie uitgevoerd, waarbij je ademhaling de basis voor de flow hiervan is.
  • Power yoga; krachtige vorm van yoga waarbij houdingen in een serie worden uitgevoerd; je wordt flexibeler en ook sterker
  • Yin yoga; yogahoudingen die langer worden aangehouden 2min-6 min. Diepe werking op bindweefsels.
  • Hatha yoga; nadruk op de uitvoering van  traditionele yoga houdingen
  • Hot yoga;  yoga series die uitgevoerd worden in een opgewarmde studio (35- 38 graden)
Maandelijkse Yoga Workshops

Teven geven we maandelijks XL lessen tijdens onze workshops. Deze extra lange lessen geven je de tijd om houdingen te verdiepen. Het is heel prettig om extra tijd te kunnen nemen voor de houding.  Extra informatie  over de werking van de houding op jouw lichaam geven we ook tijdens deze XL lessen.  Deelname is altijd inclusief ; onbeperkt thee en water, gezonde snack en een leuke give away.

 

Yin Yoga houding met bolster
Yin Yoga

 Diepe ontspanning met yin yoga