Yoga lessen


Yoga lessen in onze studio

Welke lessen vind je bij ons?  We nemen je even mee in de geschiedenis van yoga om je een beetje wegwijs te maken in het yoga aanbod.  Yoga is al duizenden  jaren oud en ontstond in India.  Daar begon het ooit als een training voor de geest “de mind” (mindfulness). Later kwamen daar pas alle fysieke houdingen bij.  De oorspronkelijke yoga (hatha yoga) is de basis voor onze modernere “westerse” yogavormen.  Dus eigenlijk is elke stijl van yoga Hatha yoga , alleen in een ander jasje. Er is dus altijd een yoga stijl die bij jou past. Wij adviseren je graag.  We raden je aan om verschillende yoga lessen (stijlen) uit te proberen om zo zelf te ervaren welke les bij jou past.

 
De lessen die gegeven worden zijn o.a.
  • Hatha yoga; nadruk op de uitvoering van  traditionele yoga houdingen. Door de houdingen met aandacht voor de ademhaling uit te voeren kom je uit gedachten & bouw je aan een sterk en ontspannen lichaam.
  • Yin – Yang Yoga;  een fijne combinatie van actieve en passieve houdingen. Hierbij wordt het bindweefsel gehydrateerd, de gewrichten soepel en je spieren krachtiger en flexibeler.
  • Poweryoga;  een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. Power yoga bestaat uit krachtige oefeningen die je continu herhaalt. Het maakt je sterker, leniger en zorgt voor een betere conditie.
  • Yoga voor rug, nek en schouders; een rustige flow les met extra aandacht voor deze gebieden. Werk aan het losmaken van bepaalde spieren, maar ook door spiergroepen te trainen en hierdoor je ‘core’ te versterken.
  • Yin yoga; yogahoudingen die langer worden aangehouden (3 tot 5 minuten).  Hierdoor vindt er een diepe werking op bindweefsels, spieren en gewrichten plaats. Door deze trage yogavorm vertraag je je body & mind.
  • Yoga Nidra;  ook wel  ‘slaap yoga’ genoemd, een diepe ontspannende yoga/meditatie vorm die gelijk staat aan een flinke powernap. Door alleen maar stil te liggen op je yogamat en te luisteren naar de aanwijzingen ga je een reis door je lichaam maken.
  • Yogawalk; Yoga en mindfulness komen samen in een uurtje in de frisse lucht, met de rust van de natuur om je heen. Je oefent mindfulness tijdens het lopen en doet yogahoudingen voor je souplesse. 
  • Baby/dreumes Yoga;  door de aanraking met ouders en de liefdevolle bewegingen in de communicatie wordt de hechting gestimuleerd. Ook kan de baby door de aanraking landen in zijn of haar lijfje.
  • Kinderyoga; een speelse vorm van yoga gericht op adem, houding, concentratie, samenwerking en ontspanning. De oefeningen worden in spelvorm aangeboden. Het zorgt voor een betere houding, meer zelfvertrouwen en minder stress. 
 
Yoga specials en XXL lessen

Tevens geven we regelmatig Yoga specials en XXL lessen. Deze extra lange lessen geven je de tijd om houdingen te verdiepen. Het is heel prettig om extra tijd te kunnen nemen voor de houding.  Extra informatie  over de werking van de houding op jouw lichaam geven we ook tijdens deze XXL lessen.  Deelname is altijd inclusief; onbeperkt thee en water & een gezonde snack.

Yogalessen Yoga Centrum Ulft