Yoga lessen

 

 WELKE YOGALESSEN VIND JE BIJ YOGA CENTRUM ULFT?

We hebben een compleet aanbod aan diverse stijlen yoga voor alle niveaus. Onze yogalessen combineren lichamelijke oefeningen met meditatie en ademhalingsoefeningen. 

Creëer rust in je hoofd, voel je fit en kom lekker in je vel!

 
 
DE VERSCHILLENDE YOGA STIJLEN DIE WIJ GEVEN:
 

HATHA YOGA
Bij hatha yoga ligt de nadruk op de uitvoering van traditionele yoga houdingen. Doordat deze houdingen met aandacht voor de ademhaling uitgevoerd worden kom je uit je gedachten en bouw je aan een sterk en ontspannen lichaam.

 

POWERYOGA
Poweryoga is  een stijl waar kracht, actief bewegen en dynamiek voorop staan. Power yoga bestaat uit krachtige oefeningen die je continu herhaalt, wat ervoor zorgt dat je sterker en leniger wordt en tevens zorgt voor een betere conditie.

 

YOGA VOOR RUG, NEK EN SCHOUDERS
Yoga voor rug, nek en schouders is een rustige flow les met extra aandacht voor deze gebieden. Werk aan het losmaken van bepaalde spieren, maar ook door spiergroepen te trainen en hierdoor je ‘core’ te versterken. Hele fijne les om de boel lekker los te houden!

 

YIN YOGA
In Yin yoga worden de yogahoudingen langer aangehouden (3 tot 5 minuten).  Hierdoor vindt er een diepe werking op bindweefsels, spieren en gewrichten plaats. Door deze trage yogavorm vertraag je je body & mind.

 

YOGA NIDRA
Yoga Nidra wordt ook wel  ‘slaap yoga’ genoemd, een diepe ontspannende yoga/meditatie vorm die gelijk staat aan een flinke powernap. Door alleen maar stil te liggen op je yogamat en te luisteren naar de aanwijzingen ga je een reis door je lichaam maken.

 

YIN – YANG YOGA *
Yin – Yang Yoga is een fijne combinatie van actieve en passieve houdingen. Hierbij wordt het bindweefsel gehydrateerd, de gewrichten soepel en je spieren krachtiger en flexibeler. Een fijne mix tussen in- en ontspanning!

 

YOGAWALK *
Bij Yogawalk komen yoga en mindfulness samen in een uurtje in de frisse lucht, met de rust van de natuur om je heen. Je oefent mindfulness tijdens het lopen en doet yogahoudingen voor je souplesse.

 

BABY/DREUMES YOGA *
Bij baby/dreumes Yoga wordt door de aanraking met ouders en de liefdevolle bewegingen in de communicatie de hechting gestimuleerd. Ook kan de baby door de aanraking landen in zijn of haar lijfje.

 

KINDERYOGA *
Kinderyoga is een speelse vorm van yoga gericht op adem, houding, concentratie, samenwerking en ontspanning. De oefeningen worden in spelvorm aangeboden. Het zorgt voor een betere houding, meer zelfvertrouwen en minder stress. 

 

*Deze les komt bij voldoende aanmeldingen vast vermeld op het lesrooster. Informeer naar de mogelijkheden en beschikbare plekken.  

 

 YOGA SPECIALS EN XXL LESSEN

Tevens geven we regelmatig Yoga specials en XXL lessen. Deze extra lange lessen geven je de tijd om houdingen te verdiepen. Het is heel prettig om extra tijd te kunnen nemen voor de houding.  Extra informatie  over de werking van de houding op jouw lichaam geven we ook tijdens deze XXL lessen.  Deelname is altijd inclusief onbeperkt thee, water & een gezonde snack en heerlijk uitgebreide eindontspanning!

 

Benieuwd wanneer welke les gegeven wordt? Check hier ons LESROOSTER!

 

Yogalessen Yoga Centrum Ulft